Wizz Air intentioneaza sa ajunga in acest an la o cota de piata de 15% in Romania

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air, a declarat ca pana la sfarsitul acestui an intentioneaza sa ajunga la o cota de piata de 15% in Romania iar pana in vara anului 2008 intentioneaza sa devina lideri pe piata de low-cost. De asemenea, estimeaza pentru 2007 o cifra de afaceri de 30-40 milioane EUR.

In iulie 2006 compania aeriana a lansat o cursa pe ruta Targu-Mures – Budapesta iar din 15 ianuarie a introdus alte 5 curse noi din Bucuresti spre Roma, Budapesta, Londra-Lutton, Dortmund si Barcelona si din Targu-Mures spre Roma si Barcelona.

Pana la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, o companie aeriana avea voie sa opereze zboruri doar dinspre sau spre tara de origine, insa o data cu reglementarea open sky companiile au voie sa opereze spre oricare dintre tarile din Uniunea Europeana.

Jozsef Varadi a declarat ca de la intrarea pe piata aeriana romaneasca si pana in prezent compania a inregistrat 20.000 de clienti pentru cursele din Targu-Mures iar pentru cursele din acest an au fost vandute deja 60.000 bilete.

Pentru 2008 compania si-a propus dublarea numarului de zboruri operate in Romania, fiind luata in calcul si posibilitatea de a opera zboruri din Arad.

Incepand din luna mai a acestui an, compania va deschide cea de-a sasea baza operationala in cadrul Aeroportului International Baneasa Aurel Vlaicu. Wizz Air mai detine baze operationale in Varsovia, Katowice si Gdansk din Polonia, Budapesta in Ungaria si Sofia in Bulgaria.

In 2006 Wizz Air a transportat pe plan international 3 milioane de pasageri iar in 2007 intentioneaza sa ajunga la 4,5 milioane de persoane.
Source: Curierul National