Wizz Air estimeaza ca in 2007 va inregistra pe cursele inspre si dinspre Romania un trafic de 500.000 de pasageri

Compania ungara de transport aerian low-cost Wizz Air estimeaza ca anul viitor va inregistra pe cursele inspre si dinspre Romania un trafic de 400.000-500.000 de pasageri, ca urmare a introducerii a cinci noi destinatii de la 15 ianurie 2007 cu plecare de pe aeroportul Baneasa.

In prezent Wizz Air opereaza curse de pe aeroportul din Targu Mures si de la 15 ianuarie 2007 va incepe sa opereze zboruri de pe aeroportul Baneasa catre cinci destinatii, Budapesta, Barcelona, Roma, Dortmund, Londra.

Compania intentioneaza sa transforme aeroportul Baneasa intr-o baza Wizz Air, pentru ca avioanele companiei sa poata stationa si peste noapte, a declarat Jozsef Varadi, CEO al Wizz Air. Compania aeriana detine 5 baze de operare, 3 in Polonia la Katowice, Warsaw, Gdansk, 1 in Ungaria la Budapesta si 1 in Bulgaria la Sofia.

Wizz Air opereaza o flota de 9 avioane Airbus A320 si asteapta livrarea a 44 de avioane Airbus in urmatorii cinci ani.

Jozsef Varadi a declarat ca bazandu-se pe experienta acumulata in Polonia, Ungaria si Bulgaria, unde compania este lider pe piata aeriana low-cost, estimeaza ca numarul pasagerilor transportati de Wizz Air in Romania se va dubla in 2008.

Preturile biletelor Wizz Air variaza intre 20-25 EUR dus, cu taxe de aeroport incluse si 50-60 EUR dus, cu taxe de aeroport incluse.

Wizz Air a inceput sa opereze din mai 2004 si a transportat pana in prezent, peste 5 milioane de pasageri la nivel international.

Printre operatorii aerieni low-cost care activeaza pe piata romaneasca se numara Blue Air, Sky Europe, MyAir, in timp ce alte companii aeriene low-cost precum Easy Jet, Ryan Air, Air Berlin, German Wings si-au anuntat intrarea pe piata in urmatorii ani.
Source: Ziarul Financiar