Wizz Air a deschis o baza operationala in Romania

Wizz Air a inaugurat baza operationala din Romania, aceasta decizie fiind determinata de amploarea operatiunilor demarate incepand cu 15 ianuarie 2007 dar si de planurile ambitioase de viitor. Conform unui comunicat al companiei, baza operationala va functiona in cadrul aeroportului Henri Coanda pana la redeschiderea aeroportului International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu si va gazdui o aeronava noua de tip Airbus A320, cu 180 locuri. Intretinere aeronavei de la Bucuresti va fi subcontractata catre o companie specializata, ca in cazul tuturor bazelor Wizz Air si totul va fi directionat de la sediul principal al companiei, stabilit la Budapesta.

Wizz Air mai detine baze operationale in Katowice, Varsovia, Gdansk, Budapesta si Sofia.

Wizz Air a inceput sa opereze zboruri din Targu Mures in iulie 2006 si din Bucuresti in ianuarie 2007 iar, in prezent, opereaza curse aeriene din Targu Mures catre Budapesta, Roma Ciampino si Barcelona si din Bucuresti catre Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra Luton si Roma Ciampino. Incepand din luna octombrie, Wizz Air va opera zboruri din Bucuresti catre Liverpool, Parma si Valencia.

Pe plan european, compania opereaza 90 de zboruri din Polonia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Romania catre 50 de destinatii europene. Flota Wizz Air este formata din 11 aeronave Airbus A320. In 2006, Wizz Air a transportat 3 milioane de pasageri.
Source: Smart Financial