Voucherele de vacanta obliga agentiile de turism sa lucreze cu doua comisioane

Agentiile de turism pot aplica un comision de cel mult 10% pentru un pachet turistic cumparat cu vouchere de vacanta, spre deosebire de 14% pentru acelasi pachet turistic cumparat de client cu bani cash, in special in iulie-august, varful sezonului estival, a declarat Alin Burcea, presedintele ANAT. Asta inseamna ca agentiile de turism ar trebui sa aiba doua preturi diferite pentru acelasi pachet turistic, insa softul de vanzare nu poate contine doua preturi diferite pentru acelasi pachet turistic.
Burcea a sustinut ca ideea voucherelor de vacanta este „extraordinara”, insa greseala apare in practica si ca este anormal si ilegal sa existe doua preturi diferite pentru acelasi pachet turistic. 
Totodata, Alin Burcea a mentionat ca in prezent exista agentii de turism care vand pachete turistice in schimbul voucherelor de vacanta, deci afiseaza doua tarife pentru acelasi pachet turistic, insa el spune ca refuza sa lucreze astfel la agentia sa de turism.
Voucherele de vacanta se emit pe hartie sau electronic de catre companiile autorizate de Ministerul Finantelor Publice si pot fi acordate de angajatori in limita a sase salarii minime brute.

Source: Wall-Street