Vilele lui Ceausescu devenite restaurante si hoteluri

Casele de protocol ale fostei familii dictatoriale au devenit pensiuni sau restaurante si vor putea fi vizitate de turisti.  Locuintele au fost locuite de cuplul Nicolae si Elena Ceausescu, iar dupa revolutie acestea au fost conservate, turistii si investitorii fiind tot mai interesati de acestea.

Vila lui Ceausescu din Bistrita Nasaud a primit aviz pentru a deveni restaurant de lux, iar cea din Mehedinti, construita in 1977, poate ajunge centru regional de afaceri.

Elena Boruga, receptionera vilei spune ca pretul pentru o noapte de cazare la vila din Mehedinti este de 150 RON iar pentru a cine doreste sa petreaca noaptea in acelasi pat in care a dormit Ceausescu va trebui sa plateasca 180 RON.

Fosta vila a lui Ceausescu de la Balea Lac este reabilitata in intregime si are statutul de cabana clasificata la 3 stele.

Omul de afaceri Traian Ogagau, a primit aviz favorabil de la Comisia Zonala a Monumentelor Istorice pentru a transforma o alta casa din Bistrita Nasaud a dictatorului, Nicolae Ceausescu, intr-un restaurant de lux.

Pentru resedinta fostului dictator de la Timisoara, care acum apartine companiei Intercenter, actionarii companiei fiind Consiliul Judetean Timis si Tender S.A., oficialii Hilton au propus o oferta de amenajare la Timisoara pentru primul hotel de cinci stele din oras.

Source: Bloom Biz