Veniturile provenite din taxa hoteliera vor fi folosite pentru dezvoltarea serviciilor turistice

In sedinta din 28 iunie, Guvernul a aprobat o hotarare prin care veniturile provenite din taxa hoteliera, stabilita si incasata de catre consiliile locale, sa fie utilizate pentru dezvoltarea serviciilor de turism, precum si pentru finantarea proiectelor de reabilitare a infrastructurii turistice.

Totodata, actul normativ modifica si criteriile de atestare a statiunilor turistice, incluzand noi conditii precum infiintarea unor centre permanente de informare si promovare turistica, asigurarea legaturii permanente on-line intre unitatile de cazare si centrul de informare sau semnalizarea obiectivelor turistice cu indicatoare de orientare. Statiunile vor fi obligate sa se conformeze noilor criterii in termen de un an, in caz contrar urmand sa le fie retras statutul de statiune turistica.

In actul normativ mai este precizata si lista localitatilor atestate ca statiuni turistice de interes national si respectiv local, suplimentata cu inca opt statiuni, Azuga, Slanic – judetul Prahova, Baile Govora – judetul Valcea, Campulung Moldovenesc, Gura Humorului, Vatra Dornei – judetul Suceava, Poiana Brasov – judetul Brasov, Pucioasa – judetul Dambovita.
Source: Gandul