Veniturile industriei turistice ar putea creste cu 30%, in 2008

Potrivit estimarilor unui studiu efectuat de The Research and Development National Institute in Tourism, INCDT, hotelurile de 4 stele din Bucuresti vor avea o rata medie de ocupare de circa 70%, in perioada 2008 – 2011.

De asemenea, incasarile industriei turistice locale ar putea creste in acest an cu pana la 30%, ritm asemanator celui consemnat in statele vecine membre UE. Aceasta crestere s-ar putea datora dezvoltarii segmentului turismului de business.

Conform statisticii INCDT, 80% din solicitarile primite de hotelurile autohtone, din partea agentiilor de turism, sunt pentru clienti corporate, iar 20% pentru turisti/grupuri.

In prezent, touroperatorii din Bucuresti au avut cereri in proportie de 50% pentru hoteluri de 4 stele, 35% pentru hoteluri de 3 stele, si 15% pentru hoteluri de 5 stele.

In ceea ce priveste turismul european, se estimeaza ca in urmatorii 20 de ani circulatia turistica se va dubla, iar turismul de calatorie si afaceri isi va schimba destinatiile catre Europa Centrala si de Est.

Se estimeaza ca numarul turistilor straini sositi in Europa Centrala si de Est va creste cu o rata de 4,6%, ajungand la 223 milioane in 2020.

Source: Business Standard