Veniturile din turism din acest an sunt estimate la 2% din PIB

Veniturile din turism din acest an sunt estimate la 2% din PIB, fata de 4% in 2005, una dintre cauzele acestui declin fiind promovarea foarte slaba a Romaniei ca destinatie turistica, se arata intr-un studiu realizat de The Money Channel. Pentru comparatie, in Bulgaria, turismul are o pondere de 16% in PIB.

Conform Directiei Judetene de Statistica din Constanta, numarul turistilor care au vizitat in acest an litoralul romanesc a fost cu 25.000 mai mic fata de anul trecut, numarul total al turistilor straini fiind de 68.000.

Chiar in aceste conditii, se estimeaza ca in urmatorii 3 ani, deficitul major de spatii de cazare va genera investitii de peste 1 miliard EUR in industria hoteliera.

Potrivit The Money Chanel, in Bucuresti sunt necesare peste 1000 camere in hoteluri de 5 stele, 900 camere in hoteluri de 4 stele, 600 camere in hoteluri de 3 stele si 1100 camere in hoteluri de 2 stele. Alte orase unde se vor face investitii majore sunt Brasov, Constanta, Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Oradea, Sibiu, zona litorarului Marii Negre nemaifiind foarte atractiva pentru hotelieri.
Source: Ziua