Valoarea de piata a proiectului Casa Radio a scazut fata de evaluarea din 2010

Potrivit raportului financiar al investitorului israelian Plaza Centers, actionarul majoritar al complexului Casa Radio, valoarea de piata a proiectului din Bucuresti la finalizare este estimata la 331,7 mil. EUR, la mai putin de jumatate din evaluarea efectuata la sfarsitul anului 2010, de 772,35 mil. EUR.

Potrivit evaluarii realizate de Jones Lang LaSalle, valoarea de piata a terenului si constructiilor existente s-a redus mai putin, respectiv cu circa 7%, de la 182 de mil. EUR la 172,325 mil. EUR. Valoarea de piata a Casei Radio include si doua centrale pe gaz evaluate la 11 mil. EUR.

Casa Radio, de pe malul Dambovitei, va fi demolata in proportie de 70%, pe amplasamentul acesteia urmand sa fie dezvoltat un proiect imobiliar, cu o suprafata construita de 600.000 mp, de catre Plaza Centers in parteneriat cu statul roman.

Plaza Centers a amanat inca o data finalizarea constructiei, pana in 2014-2016, desi pentru prima etapa cel mai recent termen de incheiere a lucrarilor era stabilit pentru 2013.

Proiectul va include o zona comerciala, spatii de birouri, camere de hotel clasificate la 5 stele, un cazinou, hipermarket si o sala de conventii si conferinte.

Investitorul israelian detine 75% din capitalul firmei Dambovita Center, dezvoltatorul proiectului, statul are o participatie de 15%, prin Compania Nationala de Investitii, diferenta fiind administrata de grupul turc Kucuk.

Source: Wall-Street