Valoarea companiei Bucuresti Turism a crescut de 3,6 ori in ultima luna pe bursa

Valoarea companiei Bucuresti Turism, care controleaza hotelul Bucuresti din capitala si complexul Centre Ville ApartHotel, a crescut de 3,6 ori in ultima luna pe bursa RASDAQ, ajungand la 142 milioane EUR.

De la inceputul lunii iulie si pana in prezent, actiunile companiei hoteliere au crescut de la 50 RON la 180 RON, doar in sedinta de pe data de 2 august castigand 15,6%, rulajul ajungand la peste 300.000 EUR.

Prin intermediul tranzactiilor realizate in ultima luna s-au transferat circa 2,6% din actiunile companiei.

In acest an lichiditatea medie a companiei a ajuns la 7.000 EUR/zi, in crestere fata de valoarea medie a anului trecut de 3.000 EUR/zi.

Pana in prezent, compania Bucuresti Turism a investit 40 milioane EUR pentru modernizarea hotelului Bucuresti, care va fi deschis in toamna acestui an sub marca Radisson SAS, apartinand grupului american Carlson Hotels Worldwide.

Compania a mai investit in amenajarea unui complex de apartamente de lux, Centre Ville ApartHotel, intr-una din aripile hotelului Bucuresti.

In 2006 Bucuresti Turism a inregistrat un profit brut de 1,59 milioane RON la o cifra de afaceri de 24,67 milioane RON.

Potrivit ultimelor raportari, BEA Hotel Eastern Europe BV detine 73,04% din actiunile Bucuresti Turism.

Compania Bucuresti Turism a devenit a doua companie din domeniul turismului ca valoare dintre cele listate, prima fiind Turism Felix din Baile Felix, controlata de SIF Transilvania, cu o capitalizare de 187 milioane EUR.

THR Marea Neagra din Eforie a crescut puternic in ultima perioada, atingand o valoare de piata de 138 milioane EUR iar Compania Hoteliera Intercontinental valoreaza 73 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar