Unita Turism a vandut hotelul Transilvania din Targu-Mures

Omul de afaceri Josef Goschy, proprietarul grupului Unita Turism, a vandut hotelul Transilvania din Targu-Mures, una dintre cele sase proprietati scoase la vanzare la inceputul anului, cu scopul de a obtine fonduri pentru modernizarea altor unitati hoteliere din portofoliu.

Goschy a pus in vanzare la inceputul anului 651 de camere in hoteluri din Suceava, Targu-Mures, Cluj-Napoca si de pe litoral, reprezentand aproape 20% din capacitatea de cazare detinuta de grupul Unita Turism, cu afaceri de 14 milioane EUR anul trecut.

Hotelul Transilvania, clasificat la 2 stele, are 78 de camere si a fost cumparat de un antreprenor local, familia Vlas, care mai controleaza doua unitati in oras, hotelul Voiajor de 3 stele, care are 34 de camere si hotelul Business de 4 stele, cu 54 de camere.

Dacian Vlas, director general al complexului hotelier Voiajor, a declarat ca hotelul Transilvania a fost inchis pentru renovare pana in luna mai anul viitor, in vederea reclasificarii la 4 stele.

Vlas a mai precizat ca pentru achizitiile de alte hoteluri in Romania sunt alocate peste 20 milioane EUR in anul urmator, printre orasele vizate numarandu-se Timisoara, Brasov, Cluj, Bucuresti, Constanta.

De asemenea, Vlas poarta negocieri avansate pentru achizitia, la inceputul anului urmator, a doua hoteluri in Dubai, clasificate la 4 si 5 stele, cu o capacitate totala de 290 de camere, pretul celor doua unitati fiind estimat la 8-9 milioane EUR. Familia Vlas mai detine in Dubai, printr-un parteneriat, o alta unitate hoteliera.

Source: Daily Business