Un parc industrial pe 30 ha ar putea fi construit langa Bistrita

Lucrarile la primul parc industrial din municipiul Bistrita, finantat in proportie de 50% din fonduri europene, ar putea incepe in vara acestui an, a declarat viceprimarul Andrei Rusu, preluat de Agerpres.

Proiectul depus de municipalitate la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a fost declarat castigator si a trecut de faza de evaluare, urmand sa fie semnat contractul de finantare, sustine Rusu.

Pana in prezent s-au aratat interesate de parcul industrial trei firme, dintre care una in domeniul serviciilor din Romania si doua din Spania si China, din industria auto, respectiv industria textila.

Parcul industrial Bistrita Sud va fi construit in extravilanul municipiului, la intersectia DN 17, care face legatura cu judetul Cluj, si DN 15A, spre judetul Mures, si va ocupa o suprafata de 30 de hectare.

Valoarea estimata a proiectului se ridica la 31,5 milioane lei, din care 50% vor fi fonduri europene nerambursabile, restul sumei fiind suportat prin accesarea unui credit bancar pentru investitii de catre Primaria Bistrita.

Proiectul prevede ca parcul industrial sa fie impartit in circa 60 de parcele, iar lucrarile sunt estimate sa fie finalizate in doi ani.

„Aceasta investitie va fi cuplata cu o alta, demarata in acest an, prin realizarea studiului de fezabilitate pentru un parc energetic fotovoltaic care va asigura integral necesarul de energie electrica pentru functionarea in viitor a utilitatilor din parcul industrial si care va fi depus pentru finantare 98% din fonduri nerambursabile pe proiectia bugetara 2014-2020″, a mai spus Rusu.

Source: Flux Imobiliar