Un muzeu din Romania recomandat de cotitdianul The New York Times

Muzeul Taranului Roman din Bucuresti se numara printre atractiile turistice recomandate de cotidianul The New York Times.
Ocupand o cladire de la inceputul secolului al 20-lea, care poarta semnatura arhitectului Nicolae Ghica-Budesti, Muzeul Taranului Roman adaposteste mobilier, utilaje agricole, costume, crucifixe, tapiserii, textile si cateva icoane foarte frumoase, scrie The New York Times.
O mare parte din aparent primitivele echipamente tehnologice de la primul etaj al muzeului sunt in continuare functionale si, alaturi de multe alte obiecte pastrate pe acelasi nivel al muzeului, ilustreaza stilul de viata al comunitatii rurale romanesti, se mai precizeaza in materialul postat pe site-ul cotidianului.
Publicatia aminteste si faptul ca, in timpul perioadei comuniste, cladirea a gazduit Muzeul Partidului Comunist Roman, a Miscarii Revolutionare si Democratice din Romania.
In anul 1996, muzeul a primit trofeul EMYA – European Museum of the Year Award.
Muzeul Taranului Roman urmeaza sa fie supus unor lucrari de consolidare, care fac parte dintr-un program de restaurare a peste 20 de monumente istorice din tara. 

Source: Daily Business