Turistii straini au cheltuit 2,2 miliarde EUR in primele noua luni in Bulgaria

In primele noua luni ale acestui an, Bulgaria a incasat din vizitele turistilor straini 2,271 miliarde EUR, in crestere cu 1,3% fata de perioada similara din 2008, potrivit datelor Ministerului Economiei, Energiei si Turismului.

In primele zece luni ale anului Bulgaria a fost vizitata de 5,2 milioane turisti straini, din care 75% au fost persoane din tarile Uniunii Europene, in scadere cu 2,9%, fata de perioada similara din 2008.

Locuitorii Bulgariei au efectuat 4,3 milioane de calatorii in afara tarii in intervalul ianuarie-octombrie, in scadere cu 11,2% fata de intervalul similar din 2008 si au cheltuit in total aproximativ 1 miliard EUR, cu 16,9% mai putin decat in perioada similara din 2008.

In primele opt luni ale acestui an, peste 660.000 de romani au vizitat Bulgaria, cu aproximativ 10% mai putini decat in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Camerei de Comert si Industrie Bulgaro-Romana din Ruse.

Romania s-a mentinut insa pe primul loc in ceea ce priveste numarul de turisti care au vizitat Bulgaria si este pe locul al treilea ca destinatie preferata de bulgari.

Source: Business Standard