Turistii cehi sunt atrasi mai mult de turismul montan decat de litoralul romanesc

Publicatia ceha, Czech Business Weekly, CBW, a publicat principalele probleme ale litoralului romanesc, si anume lipsa unei infrastucturi de transport adecvate, promovarea deficitara in exterior, precum si slaba calitate a locurilor de cazare, a serviciilor si a posibilitatilor de distractie. In schimb, Bulgaria a marsat foarte bine pe exploatarea turismului la Marea Neagra, scrie CBW.

In 2006 au vizitat Romania 52.000 de turisti cehi, in crestere cu 4% fata de anul precedent. Pentru acest an se estimeaza o crestere de 30% a turistilor cehi, care aleg in special zona montana a tarii. Natura nealterata de civilizatie in anumite zone si berea ieftina par principalele atuuri ale tarii noastre pentru atragerea turistilor din Cehia. In sezonul de iarna, cehii sunt foarte interesati de statiunile de schi romanesti, datorita preturilor mai scazute decat in statiunile din Cehia, precum si posibilitatii de a calatori cu avionul. Tomio Okamura, purtatorul de cuvant al Asociatiei Tour Operatorilor si Agentiilor de Turism din Cehia, considera ca peisajele nealterate din Muntii Carpati sunt o atractie majora.

Numarul total al turistilor straini in Romania a crescut in ultimul an, pentru anul in curs fiind estimata o crestere de 25%. In primele luni ale acestui an, Romania a fost vizitata de 535.000 de turisti, aproape 95% fiind cetateni ai Uniunii Eurpene.
Source: Hotnews