Turismul rural si cultural se dezvolta cu 15-20% anual

Klaus Ehrlich, presedintele Federatiei Europene a Turismului Agricol si Rural, EuroGites, a declarat ca, in ultimii ani, turismul rural si turismul cultural au devenit o forta a turismului general, crescand cu 15-20% anual, mult mai repede decat restul sectoarelor turistice.

Turismul agricol si rural genereaza venituri de 150 milioane EUR anual la nivel european.

Sectorul a oferit 4 milioane de locuri de cazare iubitorilor de natura si de traditii rurale, jucand un rol crucial in protectia naturii, asigurand astfel mostenirea culturala si dezvoltarea rurala, a declarat Klaus Ehrlich.

In Romania agroturismul se afla intr-o situatie excelenta, majoritatea turistilor reorientandu-se spre acest mod de a-si petrece vacantele. Problemele intalnite de turisti in unele zone din tara noastra sunt infrastructura si lipsa de semnal la telefonul mobil, a declarat presedintele ANTREC Romania, Attila Daragus.

Potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii ANTREC, in perioada sarbatorilor de iarna, locurile in pensiunile din statiunile rurale vor fi ocupate in proportie de 100%, in timp ce iarna trecuta au fost ocupate peste 90% din locurile disponibile in zonele rurale.

Source: Smart Financial