Turismul mondial isi mentine trendul crescator si in acest an

Ultimele analize ale Organizatiei Mondiale a Turismului si datele publicate de tarile implicate in activitatea turistica la nivel global atesta ca si in acest an se va inregistra o crestere a numarului de turisti la nivel mondial, fara a depasi insa cresterea de 10% inregistrata anul trecut. Potrivit datelor oficiale existente in acest moment rata de crestere este situata in intervalul 5-6%.

In topul celor mai vizitate tari, pe primul loc se afla Franta care are o cota de piata de aproximativ 10% din totalul vizitelor inregistrate si aproape 80 milioane de turisti anual, urmata de Spania si SUA, cu cate 50 milioane de turisti anual. In clasamentul celor mai vizitate tari urmeaza Marea Britanie, Hong Kong, Mexic, Germania si Austria.

Cresterile cele mai insemnate au fost inregistrate in regiunile din America Centrala, Asia de Nord-Est si America de Sud iar Europa, care detine o pondere de peste 50% din totalul numarului de turisti la nivel mondial, si Orientul Mijlociu au crescut moderat, cu valori sub media globala.
Source: Saptamana Financiara