Turismul de afaceri a inceput sa se dezvolte si in zona turismului rural

In prezent tot mai multe companii aleg sa organizeze evenimente de afaceri in pensiunile rurale, membre ale Asociatiei Nationale de Turism Rural, Ecologic si Cultural, ANTREC.

Pensiunile clasificate la 3 pana la 5 margarete dispun de sali de conferinta cu o capacitate de 20 de locuri aflate in incinta pensiunii sau intr-o cladire separata aflata in vecinatatea cladirii principale.

In tara noastra exista pensiuni cu o capacitate de cazare mare care, uneori, sunt transformate in hoteluri pastrandu-si, insa, design-ul rural si care detin sali cu o capacitate de 80-100 persoane.

Turismul de afaceri este practicat cu precadere de joi pana sambata sau de miercuri pana vineri iar cele mai cautate zone sunt Bran-Moeciu si zonele aflate la o distanta de 150-180 km de Bucuresti. In prezent cea mai cautata locatie este complexul Cheile Gradistei de la Moeciu care detine o sala de conferinte cu o capacitate de 200 locuri si este dotata la standarde internationale. Alte locatii preferate de catre oamenii de afaceri sunt in Bucovina la Vama, in Buzau la Casa cu Tei sau in Alba Iulia la Perla Ariesului.
Source: BIZ