Turism Felix: profit brut in scadere cu 32%, in 2009

Compania hoteliera Turism Felix estimeaza pentru acest an un profit brut de 7,5 milioane RON, in scadere cu circa 32% fata de profitul realizat in 2008, de aproape 11,1 milioane RON.

Conducerea Turism Felix a declarat ca exista posibilitatea depasirii profitului brut estimat in conditiile in care vor fi puse in aplicare o serie de masuri de revigorare a turismului, cum ar fi introducerea tichetelor de vacanta, neimpozitarea profitului reinvestit sau suplimentarea fondurilor pentru turismul asistat.

Pentru acest an, societatea estimeaza venituri totale de 52,2 milioane RON, in scadere cu 11% fata de nivelul de anul trecut, de 58,7 milioane RON. Totodata, compania estimeaza o scadere cu 6% a cheltuielilor, de la 47,6 milioane RON, la 44,7 milioane RON.

Cauza principala a scaderii veniturilor din activitatea de baza va fi reprezentata in acest an de diminuarea cu 5,6% a numarului de zile pe turist prognozate de companie. Cu toate acestea, conducerea Turism Felix se asteapta ca aceasta scadere sa fie compensata de o crestere cu 12,5% a veniturilor din activitatea de agrement.

In acest an, Turism Felix si-a propus sa realizeze investitii totale in valoare de circa 14,6 milioane RON, in scadere cu aproape 40% fata de nivelul investitiilor din 2008, de 23,4 milioane RON. Planul de investitii vizeaza modernizarea si renovarea complexurilor turistice aflate sub administrarea societatii.

Source: Ziarul Financiar