Turisfera – proiectul care vrea sa formeze tinerii in industria de turism si HORECA

“Turisfera” si doreste sa devina un centru de training si formare a tinerilor in industria de turism, domeniile de activitate HORECA si activitati specifice ale agentiilor de turism.
Turisfera este un complex-scoala organizat pe principiile scolilor de arte si meserii in care accentul e pus pe formarea deprinderilor predominant practice dar si teoretice, in vederea dobandirii calificarii efective in meserii solicitate in turism si domenii auxiliare. Fondatorii proiectului, adica Inomar Cluster din Constanta
“In acest complex cursantii vor avea casa, masa si ceva bani, cu conditia sa invete o meserie si s-o practice bine. Viziunea este spre un proiect de anvergura nationala si regionala care sa atraga treptat studenti din toata Romania, si apoi Moldova si Bulgaria. Se doreste ca Turisfera sa fie o retea de centre si operatori care adopta aceleasi principii de excelenta operationala si calitate a serviciilor. Turisfera va scolariza si va da sectorului privat si public o medie de 1.000 de absolventi de scoala de meserii pe promotie,” a declarant Stanica Enache, managerul Clusterului Inomar.
In acest moment Clusterul Inomar cauta parteneri care sa se alature proiectului: experti in domeniu, organizatii cu experiente similare, sau orice persoana care considera ca poate da o mana de ajutor. Deja au dat drumul unui proiect Erasmus care sa finanteze schimbul de experiente si rafinarea conceptului. Turisfera se doreste a fi un proiect facut in parteneriat public-privat in care sectorul public vine cu terenul in concesiune pe mai multi ani, partea privata vine cu finantarea si operarea. Ambele parti participa intr-un Bord comun la decizii.

Source: Turism Market