Turabo Cafe a achizitionat lantul de cafenele Dark

Recent, compania care opereaza restaurantele Turabo a achizitionat 9 cafenele Dark, aflate in cadrul hipermarket-urilor Real din Baia Mare, Brasov, Craiova, Constanta, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara si Targu Mures.

Tranzactia pentru cafenelele Dark face parte din procesul de extindere al Turabo Cafe si a fost incheiata pentru suma de aproximativ 500.000 EUR, insa compania va mai investi 500.000 EUR in modernizarea unitatilor.

Tudor Dragomir Niculescu , presedintele grupului Turabo Cafe, doreste ca noul lant de cafenele sa treaca printr-un proces de rebranding, astfel incat toate cafenelele aflate in hipermarket-urile Real sa activeze sub numele de Turabo Cafe.

Strategia de dezvoltare a Turabo Cafe vizeaza deschiderea unor cafenele si in afara galeriilor comerciale sau a hipermarket-urilor din intreaga tara.

Tudor Dragomir Niculescu a precizat ca, in prezent, compania detine 21 de cafenele iar pana la sfarsitul anului vor mai fi incluse in portofoliu inca 5 unitati, urmand ca in 2008 lantul sa cuprinda 35 de cafenele Turabo Cafe. Valoarea totala a investitiilor se ridica la aproximativ 2 milioane EUR, in conditiile in care bugetul alocat unei singure unitati este cuprins intre 100.000 si 150.000 EUR, in functie de zona si de suprafata unitatii.

Una dintre cafenelele care vor fi deschise sub marca Turabo Cafe incepand cu prima decada a anului viitor va fi situata in afara granitelor tarii, iar printre pietele vizate se numara Praga, Chisinau si Sofia.

Pentru 2007 Turabo Cafe estimeaza o cifra de afaceri de 7 milioane EUR, de trei ori mai mare fata de 2006, cand a inregistrat o cifra de afaceri de 2,3 milioane EUR.

Source: Ziarul Financiar