TripAdvisor: 60% din turistii americani participanti la studiu intentioneaza sa calatoreasca in Europa

TripAdvisor a anuntat rezultatele studiului anual de calatorii in Europa la care au participat 1.200 de respondenti americani.

Potrivit studiului, 60% din turistii americani planuiesc sa calatoreasca in Europa in urmatoarele 12 luni, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

33% din respondentii au declarat ca ratele de schimb valutar favorabile i-au determinat sa ia decizia calatoriilor in Europa, in timp ce 54% din ei au declarat ca intentioneaza sa calatoreasca in perioada septembrie-octombrie si doar 38% vor vizita Europa in perioada mai-iunie.

Conform datelor furnizate de TripAdvisor Flights, cele mai cautate destinatii europene sunt Londra, Paris, Roma, Barcelona si Madrid, iar destinatiile care au inregistrat cresteri considerabile sunt Istanbul, Zurich, Sevilla, Atena si Copenhaga.

58% dintre respondenti apreciaza ca bucataria europeana este mai buna, iar 35% considera ca este la fel. Despre transportul public european, 90% din turistii americani au spus ca este superior celui american. In privinta serviciilor, 30% dintre cei chestionati considera ca sunt mai proaste in Europa, iar 51% cred ca sunt la fel.

In ceea ce priveste atractiile turistice, 57% din respondenti au spus ca in Europa sunt mult mai multe lucruri de vazut, iar 41% considera ca sunt egale.

36% din turisti considera ca hotelurile au un standard mai scazut in Europa, iar 50% sustin ca hotelurile sunt la fel.

Source: Horeca Romania