Trenulet turistic in statiunea Covasna

Primaria statiunii Covasna a achizitionat prin licitatie un trenulet turistic, in valoare de 400.000 RON, din taxa de statiune platita anul trecut, a declarat Lorincz Zsigmond, primarul statiunii.

Trenuletul va fi inaugurat pe 20 mai si va fi folosit pentru plimbarea turistilor prin statiune si la obiectivele turistice din afara acesteia.

Numarul turistilor a fost cu 25-27% mai mic fata de anul 2009, din cauza ca in lunile iulie si august 2010 nu s-au eliberat bilete de tratament subventionate de stat in statiunile balneare.

In 2010, Consiliul local Covasna a incasat aproape 650.000 RON din taxa de statiune de 1 RON/ zi, perceputa turistilor care s-au cazat in hotelurile si pensiunile din zona. Primarul a precizat ca cea mai mare parte a banilor obtinuti din taxa de statiune provin de la pensionarii veniti cu bilete la odihna si tratament si ca, pe viitor, si-a propus sa dezvolte infrastructura astfel incat statiunea Covasna sa devina atractiva si pentru alte categorii sociale.

Printre obiectivele statiunii se numara construirea unei partii de schi si a unui centru wellness, cu bazin de inot exterior, piscina interioara, baza de tratament cu apa minerala, un teren de bowling si reamenajarea paraului din localitate, pentru ca turistii sa se poata plimba cu barci si hidrobiciclete.

Statiunea Covasna este renumita datorita bogatelor resurse de apa minerala, dar si a mofetelor, recomandate in special in tratamentul bolilor cardiovasculare si circulatorii.

Source: Financiarul