Trei din zece romani din mediul urban vor renunta la vacanta in acest an

Aproape trei din zece romani din mediul urban renunta la vacanta in acest an, iar 16% dintre acestia isi vor reduce bugetul alocat pentru concediu, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare 360insights pentru Mediafax.

Conform studiului, persoanele care renunta la concediu in acest an sunt in principal varstnicii, dar si persoanele cu nivel scazut de venit sau fara ocupatie. De asemenea, persoanele care au suferit reduceri de salarii se indreapta spre aceeasi optiune.

36% dintre respondenti au afirmat ca nu vor reduce cheltuielile pentru vacanta, majoritatea fiind tineri, persoane cu venituri ridicate si cele care au in acest an venituri superioare celor din 2009.

Referitor la evolutia veniturilor din acest an comparativ cu 2009, aproape jumatate dintre persoanele din mediul urban au spus ca nivelul castigurilor a ramas constant, iar 37% dintre respondenti au declarat ca s-au confruntat cu scaderea veniturilor.

Respondentii al caror venit s-a mentinut la nivelul din 2009 sunt relativ optimisti, iar o treime anticipeaza cresterea castigurilor intr-o perioada cuprinsa intre sase luni si 2 ani.

Totodata, 9% dintre respondenti au precizat ca veniturile lor au crescut in acest an comparativ cu anul trecut, iar jumatate dintre acestia se asteapta la o noua majorare a castigurilor in cel mult un an.

Sondajul a fost realizat in perioada aprilie – mai 2010 pe un esantion de 800 de respondenti din mediul urban, cu varste cuprinse intre 16 si 64 de ani.

Source: Bloom Biz