TravelBiz: crestere cu 5% a cifrei de afaceri, in primele noua luni

In primele noua luni ale acestui an, TravelBiz a inregistrat afaceri de 3,2 milioane EUR, in crestere cu 5% fata de perioada similara din 2008, cand a avut o cifra de 3,04 milioane EUR.

Reprezentantii TravelBiz au declarat ca aceasta evolutie s-a datorat, printre altele, si adoptarii unei noi strategii de comunicare incepand din luna mai a acestui an, diversificarea serviciilor oferite, concentrarea pe cresterea calitatii serviciilor, dar si dezvoltarea proiectelor inovatoare.

In luna iunie a acestui an, compania a lansat site-ul de ticketing, care a dus la o crestere a vanzarilor de bilete si consolidarea cifrei de afaceri. Astfel, daca in 2008 vanzarile de bilete de avion reprezentau circa 50% din cifra de afaceri a companiei, in acest an acesta ponderea a crescut pana la 60%.

In acest an, compania a investit 200.000 EUR pentru promovarea serviciilor, fiind lansate priecte noi, precum un blog si un program subventionat de Uniunea Europeana. Aceste actiuni au dus la realizarea targetului propus, acela de a creste cu 10% pe segmentul de clienti individuali, a declarat Simona Veteleanu, directorul general la TravelBiz.

Prin programul Senior, lansat pe data 1 octombrie, compania a vandut 100 de pachete si intentioneaza ca, pana la sfarsitul anului, sa ajunga la 1.000. Pentru Revelion, compania estimeaza ca va vinde toate pachetele turistice oferite.

Source: Daily Business