Trafic de peste 6 milioane de pasageri pe aeroporturile din Bucuresti, in primele zece luni

In primele zece luni ale acestui an, traficul total pe cele doua aeroporturi din Bucuresti a depasit 6 milioane de pasageri, conform Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat un trafic de pasageri de 4,195 milioane in primele zece luni din 2010, in crestere cu 10,3% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In perioada analizata, 64% din numarul total de pasageri care s-au imbarcat pe acest aeroport au avut ca destinatii statele membre Schengen.

In aceeasi perioada Aeroportul International Aurel Vlaicu – Baneasa a inregistrat 1,809 milioane pasageri, cu 6,6% mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut.

Potrivit comunicatului emis de companie, in intervalul ianuarie – octombrie, pe cele doua aeroporturi au fost consemnate 90.873 miscari aeronave comerciale.

Numarul de aterizari si decolari efectuate de aeronavele comerciale pe Aeroportul International Henri Coanda a crescut cu aproximativ 6,5% in perioada analizata, pana la 65.267.

In cazul Aeroportului International Bucuresti Baneasa – Aurel Vlaicu numarul de miscari aeronave comerciale s-a mentinut in perioada de referinta aproximativ la acelasi nivel, respectiv 22.266 aterizari si decolari.

Source: Wall-Street