Tot mai putini turisti interesati de Delta Dunarii

In primele sapte luni ale acestui an, doar 8.900 de turisti au vizitat Delta Dunarii, cu 900 mai putini decat in aceeasi perioada a anului anterior. Dintre acestia, 33% au fost turisti straini, potrivit datelor Asociatiei Rezervatiei Delta Dunarii.

Cifra raportata de Asociatie este cea oficiala, construita pe baza raportarilor pensiunilor si hotelurilor, insa, daca se ia in considerare si turismul la negru, in Delta Dunarii ajung anual aproximativ 100.000 de turisti, potrivit consultantilor din turism.

Din cauza absentei turistilor, multe complexuri turistice s-au inchis anul trecut, printre acestea fiind si complexul Delta Nature Resort din Somova, clasificat la 5 stele.

Cornel Gaina, proprietarul complexului turistic Cormoran din Delta Dunarii, a declarat ca a renuntat la vanzarea complexului deoarece, timp de 3 ani in care a fost scos la vanzare, nu s-a aratat nimeni interesat sa-l achizitioneze. Acesta a precizat ca, de la inceputul anului pana in luna august, veniturile au scazut cu 25%. Complexul Cormoran cuprinde un hotel de 3 stele, o pensiune si 15 vile, care cumuleaza 280 de locuri de cazare.

Source: Business Magazin