Tot mai multe unitati hoteliere de pe litoral sunt scoase la vanzare

Pe litoralul romanesc, zeci de hoteluri si alte spatii de cazare sunt scoase la vanzare de catre proprietari.
Spre exemplu, complexul hotelier Amfiteatru, Belvedere si Panoramic din statiunea Olimp, cumparat la inceptul anului 2008 cu 30 mil. EUR de catre omul de afaceri Josef Goschy, este scos la vanzare pentru aceeasi suma cu care a fost achizitionat, in conditiile in care in 2012 proprietarul solicita 60 mil. EUR.
Unitatile hoteliere sunt listate pe spatiicomerciale.ro, site specializat pe segmentul comercial lansat de portalul imobiliare.ro.
 
O alta unitate scoasa la vanzare detinuta tot de Josef Goschy, este hotelul Onix din statiunea Cap Aurora, pentru care se cere 5,2 mil. EUR.
In statiunea Venus este scos la vanzare un hotel de 4 stele cu 110 camere pentru 3,2 mil. EUR si 4 vile. Totodata, este scos la vanzare pentru circa 1,7 mil. EUR si hotel Corina din Venus, cu peste 100 de camere.
In Constanta, este scos la vanzare un hotel de 24 de camere pentru 1,49 mil. EUR, in Eforie Nord un hotel cu 30 de camere este scos la vanzare pentru 1,2 mil. EUR, pentru o unitate de 73 camere se cere 1,1 mil. EUR, iar pentru 35 camere – 1,15 mil. EUR.
In total, sunt scoase la vanzare un numar de 45 de unitati hoteliere pe litoral, inclusiv pensiuni sau campinguri, cea mai ieftina oferta fiind o pensiune in constructie in Costinesti, cu 15 camere, pentru care pretul este de 70.000 EUR.

Source: Business24