Topul Lonelyplanet al oraselor mai populare decat capitalele administrative ale lumii

Lonelyplanet.com a intocmit topul oraselor care nu au fost desemnate centre politico-administrative, desi sunt mai cunoscute pe plan mondial si au mai multe obiective turistice decat capitalele oficiale ale lumii.

New York, centrul cultural si financiar al Statelor Unite ale Americii, este considerat capitala lumii, cu peste 8,2 milioane de persoane care vorbesc 160 de limbi.

Rio de Janeiro, atrage milioane de turisti la Carnavalul de la Rio sau de Revelion pe Plaja Copacabana, bucurandu-se de reputatia sa, de cel mai petrecaret oras sud american.

Sydney, este opusul capitalei Canberra, invitand la o plimbare relaxanta pe plaja, la surf sau la o iesire cu prietenii, in timp ce cladirea Operei din Sydney beneficiaza de mai multa promovare decat orice alta atractie turistica din Australia.

Toronto, cel mai mare centru urban al Canadei, este orasul canadian cel mai cunoscut printre turistii straini si orasul cu cea mai mare diversitate de natiuni de pe glob.

Istanbul, centrul Bizantului si al Imperiului Otoman, surclaseaza capitala Ankara prin bogatia de monumente si atractii turistice, care conving in continuare turistii ca inima Turciei a ramas la Istanbul.

Cape Town, cu un impresionant relief natural, la intersectia Oceanelor Indian si Atlantic si un vibrant mix de nationalitati, este capitala legislativa a Africii de Sud, impartind statutul de capitala cu Pretoria, centrul administrativ si cu Bloemfontein, centrul judiciar.

Mumbai, care depaseste capitala New Delhi prin dimensiunea populatiei, importanta culturala si financiara, gazduieste Poarta Indiei, simbolul care identifica statul indian pe plan mondial, alaturi de Bollywood, care contribuie direct la dezvoltarea economiei tarii.

Source: Bloom Biz