Tiriac Holdings ar putea dezvolta proiecte imobiliare de 1 miliard EUR pana la sfarsitul anului viitor

Tiriac Holdings, companie controlata de omul de afaceri Ion Tiriac, ar putea dezvolta proiecte imobiliare de 1 miliard EUR pana la sfarsitul anului viitor. Ion Tiriac a declarat ca detine proiecte pe toate segmentele pietei imobiliare iar obiectivul companiei este atragerea unor parteneri straini cu experienta.

Proiectele imobiliare dezvoltate de grup pana la sfarsitul acestui an ar putea ajunge la 400 milioane EUR urmand ca in 2007 sa fie demarate alte proiecte importante pe segmentul rezidential si pe segmentul spatiilor logistice.

Companiile Tiriac Imobiliare si LEG din Germania, au demarat in comuna Chitila constructia unui proiect rezidential, Residenz, care va cuprinde peste 480 de apartamente. Proiectul necesita o investitie de 70-80 milioane EUR, in care nu este inclusa valoarea terenului. Cartierul va fi dezvoltat pe un teren de 68.230 mp, prima faza urmand sa fie finalizata in decembrie 2007, cand vor fi livrate 133 de apartamente iar ultima in mai 2009.

Agentul exclusiv al proiectului este compania imobiliara Eurisko, antreprenorul general este compania Herberg iar banca partenera, atat pentru finantare, cat si pentru acordarea de credite viitorilor cumparatori, este HVB Tiriac Bank.

Totodata, compania vizeaza dezvoltarea unor proiecte cuprinzand hoteluri, mall-uri, zone rezidentiale si centre de afaceri in Timisoara si Brasov si showroom-uri auto multibrand, in Bacau, Timisoara si Oradea.

Tiriac Imobiliare a inregistrat pana in prezent investitii cu o valoare totala de 270 milioane EUR, cuprinzand si magazinele Praktiker din Brasov si Targu Mures, centrul Tiriac din soseaua Nordului, o cladire de birouri situata pe Calea Giulesti, precum si showroom-urile auto Mitsubishi si Land Rover-Jaguar din Bucuresti, DaimlerChrysler din Cluj-Napoca, Ford si DaimlerChrysler din Brasov.
Source: Wall-Street