Therme Bucuresti inaugureaza in acest an inca 3 parcuri tematice in cadrul complexului

In aceasta luna, Therme Bucuresti inaugureaza doua parcuri urbane tematice, cu facilitati unice de relaxare si deconectare. Astfel, continua proiectul de extindere si inverzire a complexului, cu peste 10.000 mp de spatiu verde unic prin concept, executie si atmosfera creata, si peste 20.000 de plante perene si arbori, astfel incat clientii se pot bucura intregul an de adevarate oaze de recreere si deconectare. 
Parcurile urmeaza sa fie lansate in mai multe etape, doua dintre ele in luna august si un al treilea pana la sfarsitul acestui an. Toate cele trei parcuri au fost proiectate de Sicco de Boer, arhitect olandez, unul dintre cei mai apreciati designeri de parcuri-concept la nivel international.  
Amplasat in zona exterioara Galaxy, Parcul Feng Shui are peste 120 de specii de plante perene si 40 de specii de copaci, acoperind o suprafata de 4.900 de mp. Cele 8 gradini din cadrul parcului simbolizeaza elementele echilibrului primordial dispuse conform legilor stravechi ale armoniei dintre om si natura. Zona cuprinde atat spatii pentru meditatie si relaxare, cat si spatii de joaca pentru cei mici sau de petrecere a timpului liber in grupuri mai mari de persoane. Intreaga arhitectura invita la reflectare, la renastere si vindecare, conform ansamblului de principii mostenite de la vechii folosofi chinezi.  
In zona exterioara The Palm, se afla Parcul Pangea, un puzzle imens de vegetatie, intins pe 3.800 mp, intr-o atmosfera care reda linistea primordiala, inainte ca pamantul sa arate asa cum il stim azi. Parcul Pangea cuprinde minerale pretioase, precum si plante medicinale si 12 specii diferite de arbori, redand povestea pamantului, asa cum arata in urma cu 250 de milioane de ani, cand era format dintr-o singura mare intindere de uscat, din care s-au format continentele actuale. Plantele si mineralele fiecarui continent corespund unui scop curativ specific, vizitatorii putand sa admire minerale precum calcit, ambra, cuart roz, apatit albastru, smarald, cristal de stanca, acvamarin, serafit sau safir albastru, in functie de zona parcului in care se afla.
Printre arborii-vedeta ai acestui parc se numara mesteacanul negru (Betula Nigra), considerat pomul vietii la germani, celti si scandinavi, salcamul japonez vindecator (Styphnolobium japonicum) sau Ginkgo biloba, nucul japonez, descris in cartile de medicina chineza inca de acum mii de ani. 
Cele doua parcuri sunt un ecosistem in continua schimbare, astfel incat de la anotimp la anotimp si de la an la an, vizitatorii vor putea descoperi alte fatete ale lor. 
Totodata in aceasta toamna va fi lansat si al treilea parc, Parcul Fibonacci, un adevarat spectacol pentru vizitatori, care va imbina natura, arta si matematica.

Source: Hotnews