„The Soul of Romania” – proiectul prin care se va promova Romania prin intermediul artei contemporane

Proiectul „The Soul of Romania” a fost prezentat in cadrul unei conferinte de presa de catre unul dintre initiatorii acestui proiect, Lucian Mandruta. Proiectul isi propune sa promoveze Romania prin intermediul artei contemporane. Astfel, la bordul unui velier se doreste a se transporta 20-30 de opere contemporane romanesti in jurul lumii, timp de 1 an.
Capitanul velierului va fi Sorin Drugan, iar secundul va fi Lucian Mandruta. Lor li se pot alatura voluntari, precum si autori ai operelor selectate.
Plecarea este programata pe 15 mai 2014, din Portul Turistic Constanta, calatoria urmand sa se desfasoare pe parcursul a 1 an, cu 30 de expozitii pe traseu, la Constanta, Istanbul, Thessaloniki, Roma, Palermo, Monaco, Marsilia, Barcelona, Lisabona, La Rochelle, Londra, in Bahamas, Miami, New York, Panama, Managua, Los Angeles, San Francisco, Anchorage, Tokio, Yokohama, Busan, Shanghai, Hong Kong, Singapore, Mumbai, Dubai, in Egipt, la Haifa si Rodos.
La finalul calatoriei, operele vor fi vandute in licitatie, in beneficiul unor fundatii care sprijina tinerii artisti, alese de fiecare membru al echipajului. De asemenea, initiatorii proiectului vor sa doneze si banii pe care ii vor strange din sponsorizari peste costul expeditiei.
Pentru realizarea acesteia, organizatorii estimeaza ca au nevoie de minim 50.000 EUR de la maxim trei sponsori.

Source: Romania Libera