Terenurile de pe Valea Prahovei au inceput sa fie cautate

Intr-un studiu al piatei imobiliare elaborat de compania Eurisko se arata ca datorita faptului ca pretul terenurilor din Bucuresti s-au apropiat de punctul maxim, investitorii au inceput sa se orienteze spre Valea Prahovei, unde pretul terenurilor este inca in crestere cu cel putin 20% in acest an. Anul trecut cele mai cautate zone au fost Sinaia, Busteni, Azuga si Predeal. Cea mai mare cerere s-a inregistrat pentru terenuri de 400-500 de metri patrati pentru constructia de case de vacante din partea persoanelor fizice, iar persoanele juridice au achizitionat suprafete mari cu intentia de a le revinde. Preturile terenurilor din Valea Prahovei difera in functie de localizare, peisaj, utilitati sau suprafata, de la 25 euro/metru patrat in Busteni pana la 120 de euro/metru patrat in Sinaia.

Terenurile de peste 1.500 de metri patrati aflate in Cornu si Breaza pot reprezenta o investitie in amenajarea unor centre de santate sau de odihna private.

Potrivit estimarilor facut de compania imobiliara Eurisko, Valea Prahovei va deveni profitabila din punct de vedere imobiliar peste 5-7 ani cand vor fi finalizate proiectele de infrastructura si investitiile in activitatea turistica se vor concretiza in legarea statiunilor prin partiile de schi si transport prin cablu.

Oferta Vaii Prahovei consta in case sau vile vechi ori vile noi, construite in ultimii ani. Cele mai importante proiecte rezidentiale sunt: cartierul de vile din Azuga, cartierul de vile din Piatra Arsa-Busteni si hotelurile si pensiunile din Sinaia. In 2004, in Sinaia s-a demarat un proiect rezidential care cuprinde doua blocuri de lux cu garsionere si apartamente de vacanta.

Locuitorii din Bucuresti, Cluj, Constanta si Craiova s-au aratat cei mai interesati sa achizitioneze o locinta de vacanta in Valea Prahovei iar cele mai cautate zone au fost Taverna Sarbului si Furnica din Sinaia, Zamora din Busteni si Cioplea din Predeal.

Sectorul rezidential din Valea Prahovei va inregistra in continuare o dezvoltare sustinuta, cu o serie de proiecte rezidentiale ce urmeaza a fi livrate, de la blocuri noi de apartamente de vacanta pana la case sau cartiere de vile.
Source: Ziarul Financiar