Ten Airways a incheiat colaborarea cu Fly Romania

Omul de afaceri Ovidiu Tender a anuntat ca firma Ten Airways, al carui proprietar este, a incheiat colaborarea cu operatorul aerian Fly Romania, din cauza unor datorii neachitate de 400.000 EUR, precizand ca nu a fost niciodata implicat in actionariatul sau managementul operatorului Fly Romania.

Tender a precizat ca Fly Romania este o societate cu capital privat din care acesta nu face parte. Proprietarul companiei este Catalin Butu, fost CEO la Ten.

Omul de afaceri a explicat ca ideea companiei a apartinut exclusiv lui Butu, iar firma care a operat zborurile Fly Romania era o firma infiintata de mama acestuia.

Potrivit datelor disponibile la Registrul Comertului, compania Necessair Consulting SRL, care opereaza zborurile Fly Romania, este detinuta intergral de Catalin Adrian Butu.

La inceputul lunii august, Fly Romania a anuntat ca anularea zborurilor din ultima perioada a fost cauzata de motive operationale, procesatorul blocand platile fara preaviz, iar pasagerii afectati au fost rerutati si primesc banii inapoi.

Intr-un comunicat Fly Romania isi cere scuze tuturor pasagerilor care au achizitionat bilete pentru neplacerile aduse prin modificarea, respectiv anularea zborurilor din ultima perioada. Compania precizeaza totodata ca toate aceste modificari au fost cauzate de motive operationale, independente de vointa companiei si in ciuda eforturilor depuse in mod sustinut. Motivul anularii curselor este de ordin operational, procesatorul de plati a blocat platile catre Fly Romania, fara preaviz, motivand o evaluare de risc nejustificata bazata pe gradul de incarcare a curselor.

In plus, subdimensionarea bugetului de marketing si o campanie agresiva a concurentei au contribuit la scaderea vanzarilor.

Operatorul aerian precizeaza ca intarzierile in rambursare se datoreaza procedurilor diferite ale procesatorului care auditeaza lunar incasarile.

Numarul pasagerilor care au achizitionat bilete Fly Romania este de aproximativ 9.400, iar numarul celor transportati este de 1.290.

Fly Romania a inceput sa opereze pe piata romaneasca la mijlocul lunii mai.
Source: Daily Business