Telekom Arena – primul patinoar privat din Bucuresti construit de Fundatia Ion Tiriac

Pe data de 7 decembrie a fost inaugurat primul patinoar privat din Bucureşti-Ilfov, Telekom Arena, proiect operat de Fundaţia Ion Ţiriac. Proiectul a fost realizat conform celor mai recente standarde olimpice internaţionale şi conform indicaţiilor Federaţiei Internaţionale de Hochei.
 
Patinoarul, care se afla in Otopeni, a necesitat o investitie cuprinsă între 3,5 şi 3,9 mil. EUR si este doar prima arenă din cadrul complexului sportiv pe care fostul jucător de tenis intenţionează să îl ridice pe aproximativ 20 de hectare în oraşul Otopeni.
 
Arena beneficiază de 500 de locuri, dar se poate extinde în viitor şi la 1.000. Va funcţiona 11 luni pe an şi îi va deservi pe copii şi pe toţi cei care vor dori să patineze. Amplasamentul dispune de 4 vestiare pentru echipele de hochei, 6 vestiare individuale pentru patinatori sportivi şi un vestiar pentru publicul larg. De asemenea, dispune de o parcare de 70 de locuri, cu spaţii adaptate inclusiv pentru autocare.
 
Pentru început, patinoarul Telekom Arena va putea fi accesat în mod gratuit de grupurile de copii şi elevi care doresc să practice sporturi pe gheaţă. Totodată se vor organiza cursuri gratuite de hochei şi patinaj, pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 8 ani, în intervalul orar 13:00-14:00, în cadrul unei şcoli dedicate.
 
Accesul publicului larg va fi posibil începând cu primul trimestru al anului 2017.

Source: Mediafax