Telegondola care va traversa Bucurestiul ar putea fi gata anul viitor

Anul viitor, Bucurestiul ar putea avea o telegondola care va lega nordul de estul Capitalei traversand, in doar 25 de minute, sapte lacuri, Dobroiesti, Fundeni, Colentina, Plumbuita, Tei, Floreasca si Herastrau.

Distanta dintre doua telecabine va fi de 120 m, timpul de asteptare in statii va fi de aproximativ 1 minut, iar inaltimea cea mai mare la care se va circula va fi de 85 m.

Telegondola va circula pe un traseu de 10 km si va avea un numar de sase statii, Pantelimon, in vecinatatea hypermarketului Cora, Heliade intre Vii, parcul Plumbuita, Barbu Vacarescu, Aviatorilor si Casa Presei.

In fiecare statie se vor amenaja locuri de parcare si vor exista spatii pentru servicii.

Un alt rol al telefericului este de a asigura transportul rapid in zonele turistice si de agrement. In fiecare din cele sase statii se vor amenaja puncte de informare cu situri arheologice, monumente istorice si religioase, trasee turistice sau locuri de agrement. Pentru acest tip de calatorii tariful va mai mare, a precizat arhitectul Liliana Solon, consultant in cadrul societatii Kasol Group, care se ocupa cu elaborarea Planului de Urbanism Zonal al traseului telegondolei.

Solon a mai precizat ca, in prezent, PUZ-ul este in faza de avizare, iar dupa aprobarea acestuia de catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, se va trece in ultima faza, cea de obtinere a autorizatiei de constructie.

Daca totul se desfasoara normal, telegondola ar putea fi functionala in vara anului 2012.

Constructia telegondolei va fi finantata din fonduri europene. Pentru atragerea banilor europeni, proiectul telegondolei ca mijloc de transport in comun a fost inclus in domeniul Crearea, dezvoltarea si modernizarea infrastructurii de turism in vederea valorificarii resurselor naturale si cresterea calitatii serviciilor turistice, al Planului Regional de Dezvoltare Bucuresti-Ilfov.

Source: 9AM