Tarom va anunta consultatntul strategic pana la sfarsitul lunii noiembrie

Pana la sfarsitul lunii noiembrie va fi anuntat consultantul strategic pentru restructurarea companiei aeriene TAROM. In prezent cele sase oferte sunt in analiza Consiliului de Administratie al companiei, a declarat, ministrul Transporturilor, Sorin Buse.
Potrivit acestuia, in prima jumatate a anului viitor, se va creiona modelul de business pe care il va adopta compania.
In ceea ce priveste concurenta serioasa pe care companiile low-cost o fac transportatorului aerian national, in privinta numarului de calatori transportati, seful de la Transporturi a afirmat ca nu se poate compara o companie ca Blue Air, care a fost conceputa sa fie foarte agila, cu o companie de stat.
Intrebat daca exista intentii ca statul sa vanda o parte din TAROM, ministrul a afirmat ca dorinta este sa nu se vanda, dar nu exclude nici varianta instrainarii unui pachet minoritar, daca va exista un parteneriat avantajos.
Sorin Buse a participat sambata la Ziua Portilor Deschise, eveniment organizat de Metrorex la Dispeceratul Central, pentru a marca 37 de ani de la punerea in exploatare a metroului.
Compania Nationala de Transporturi Aeriene Romane TAROM a fost infiintata in 1954 si isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor. Din iunie 2010 este membra a Aliantei SkyTeam, din 1993 membra a Asociatiei Internationale a Transportatorilor Aerieni (IATA) iar din 2000 este membra a Asociatiei Companiilor Aeriene Europene.

Source: Economica