Tarom trebuie sa ia masuri strategice de restructurare inainte de privatizare

Ulrich Schulte-Strathaus, Secretarul general al Asociatiei Companiilor Aeriene Europene, AEA, a declarat ca Tarom trebuie sa ia masuri strategice pentru scaderea costurilor si restructurare inainte de privatizare, intrucat este dificil de gasit un investitor intr-o perioada de criza pentru aviatia europeana.

Reprezentantul AEA a precizat ca primul pas este scaderea costurilor companiei, apoi restructurarea sa pentru a te asigura ca nivelul costurilor ramane scazut si apoi, ultimul pas, luarea unei masuri strategice in ceea ce priveste privatizarea.

In ceea ce priveste pierderile Tarom, care anul trecut au ajuns la aproape 80 mil. EUR, reprezentantul AEA a declarat ca toate companiile europene au avut de suferit de pe urma crizei economice si a eruptiei vulcanului din Islanda.

Presiunea costurilor este atat de mare incat toate companiile trebuie sa-si eficientizeze programele de reducere a cheltuielilor, a afirmat secretarul AEA. Dintre toate costurile, cel mai mult au crescut cheltuielile cu carburantii si taxele de aeroport.

Industria aviatica din Europa nu a iesit inca din criza economica, situatie care face dificila identificarea unui cumparator pentru Tarom. Toate companiile au avut de suferit, iar rezultatele arata clar ca situatia niciunei companii din Europa nu este foarte buna.

Source: Bloom Biz