Tarom lanseaza curse noi din Bacau si Cluj spre Londra si Barcelona

Inceapand cu data de 29 octombrie, Tarom va opera curse noi de pe aeroporturile din Bacau si Cluj catre Londra-Gatwick si Barcelona, a declarat Sorin Georgescu, director de marketing al companiei, pentru a raspunde concurentei sporite pe piata din Romania, cauzata de sosirea unor noi companii in ultima perioada.

Cursele vor pleca de pe aeroportul din Bacau si vor avea o escala la Cluj dar nu sunt disponibile pasagerilor care doresc sa calatoreasca doar intre Bacau si Cluj. Escala este impusa de faptul ca Tarom nu are suficiente aeronave astfel incat sa faca fata dinamicii de deschidere a unor noi rute. Frecventa zborurilor va fi de 3 ori pe saptamana iar pe viitor va fi analizata posibilitatea de a zbura direct de la Bacau catre Londra si Barcelona, a adaugat Sorin Georgescu. Conducerea companiei nu a anuntat preturile care vor fi practicate dar a dat asigurari ca acestea vor fi competitive, comparativ cu ofertele de pe piata din Romania.

Ca urmare a saturarii pietei zborurilor cu plecare din Bucuresti, Tarom a decis sa isi intensifice prezenta in alte localitati unde potentialul de transport aerian este ridicat. Astfel, in vara acestui an Tarom a mai introdus curse de la Cluj catre Madrid si de la Bacau catre Roma si Torino.

Compania a inregistrat de la inceputul anului rezultate pozitive pe pietele din Spania si Anglia, potrivit datelor prezentate de Sorin Georgescu. Astfel, pentru zborurile in directia Spania, de pe Aeroportul Otopeni, gradul de incarcare a fost cuprins, in functie de luna, intre 79,3 si 91,9% iar la plecarile din Cluj aeronavele au fost ocupate intre 69,7%, in luna mai si 85,5%, in august. In cazul zborurilor catre Anglia, media gradului de ocupare pe primele sase luni a fost de 78% pentru 32.792 de pasageri transportati, fata de 68% in perioada similara a anului trecut, cand au fost transportati 28.761 de pasageri.

Source: Cotidianul