Tarom a inregistrat o crestere cu 25% a veniturilor pe cursele interne

Dupa ce a redus cu 50% tariful la biletele pentru cursele interne, compania aeriana nationala, Tarom, a inregistrat venituri cu 25% mai mari pe cursele interne iar gradul de ocupare a ajuns la 70%, au declarat reprezentantii companiei.

In luna noiembrie, cand a fost luata hotararea privind reducerea cu 50% a tarifelor pentru cursele interne, compania a inregistrat o crestere a numarului de pasageri cu aproximativ 20% fata de luna octombrie.

Pentru 2006 compania estimeaza o cifra de afaceri de 300 milioane USD, rezultatele primelor sase luni fiind favorabile atingerii acestui target. In primul semestru din 2006 compania a inregistrat o cifra de afaceri de 130 milioane USD si un profit de 1 milion USD.

Tarom a decis sa pastreze tarifele reduse si in perioada urmatoare pentru a atrage cat mai multi clienti.

Destinatiile cu cea mai mare rata de ocupare sunt Madrid, Londra, Tel Aviv, Larnaca, Dubai, Atena, Salonic, Timisoara, Cluj si Iasi iar destinatiile cu un numar redus de pasageri sunt Beirut, Munchen, Budapesta, Targu-Mures si Sibiu. In prezent Tarom opereaza pe 31 de destinatii externe cu plecare de pe aeroporturile din Bucuresti, Cluj, Sibiu, Iasi si Timisoara.
Source: Ziarul Financiar