Targu-Neamt: peste 500.000 RON pentru crearea brandului turistic local

Municipalitatea din Targu-Neamt a depus un proiect, denumit „Valea Ozanei…mit si legenda”, in valoare de aproximativ 573.342 RON pentru atragerea unei finantari menite sa promoveze produsele turistice ale zonei. Bugetul local va suporta 9.636 RON din suma totala.

Proiectul a fost depus spre finantare in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului”.

Proiectul va dura 22 de luni de la data semnarii contractului de finantare si este menit sa asigure promovarea produselor turistice din arealul Targu-Neamt, in vederea cresterii atractivitatii turistice la nivel national si international.

Suma solicitata de municipalitate se indreapta, in primul rand, spre crearea unor materiale de promovare, dar si actiuni de sustinere a turismului, prin crearea unui brand turistic local.

Potrivit proiectului, primaria Targu-Neamt se asteapta la o crestere cu 22% a numarului de sosiri in structurile de primire turistica din zona, fata de valorile prognozate in varianta fara proiect. De asemenea, se estimeaza o crestere cu minim 20% a duratei medii de sedere si nivelului de utilizare neta a capacitatii de cazare in functiune cu minimum 20%.

Source: Financiarul