Tara Fagarasului desfasoara proiecte pentru atragerea turistilor in zona

Recent, mai multe organizatii si asociatii, alaturi de autoritatile locale si de investitori locali din Tara Fagarasului, s-au decis sa promoveze mult mai eficient aceasta regiune precum si sa impulsioneze dezvoltarea infrastructurii din zona.
In acest sens, a fost lansat proiectul „Initializarea traseelor turistice pe teritoriul GAL (Grup de Actiune Locala) Rasaritul Tarii Fagarasului, constituirea de trasee tematice, auto, pedestre, ecvestre si cicloturism, informarea turistilor si promovarea potentialului turistic al zonei in comunele: Mandra, Harseni, Sercaia, Parau, Comana, Sinca Noua, Holbav”.
Au fost incheiate, astfel, acorduri de asociere cu unitatile administrativ-teritoriale din arealul vizat, pentru amplasarea de panouri de informare mobile pe domeniul public, amplasarea informatiilor turistice in cadrul panourilor special amenajate in cadrul primariilor (la avizierele acestora), amplasarea informatiilor turistice prin panouri, harti si materiale tiparite, in cadrul centrului de informare turistica al comunelor si promovarea prin aplicatie mobila si site web a traseelor turistice auto, pedestre, ecvestre si cicloturism identificate.
Proiectul de initializare a traseelor este derulat de Asociatia PROCULT Margineni, fiind finantat de GAL Rasaritul Tarii Fagarasului si AFIR – Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale – in parteneriat cu cele 7 comune.
Proiectul cuprinde, printre altele:
– Amplasarea de panouri mobile de informare pe domeniul public.
– Promovarea prin aplicatie mobila si site web a traseelor turistice auto, pedestre, ecvestre si de cicloturism.
– Identificarea de trasee turistice pe teritoriul GAL Rasaritul Tarii Fagarasului si monitorizarea acestora prin intermediul unei aplicatii mobile Android/IOS.
– Identificarea obiectivelor turistice si informatizarea acestora prin intermediul codurilor QR cu link direct pe pozitia de corespondenta de pe site-ul proiectului. Accesarea codurilor QR va furniza instantaneu atat informatii de orientare geografica, locatie, trasee, obiective turistice din zona respectiva, cat si informatii generale, date istorice, natura si arii protejate.
– Realizarea unei aplicatii pentru smartphone (IOS si Android) care va fi activa dupa descarcare chiar si fara conexiune la internet.
– Realizarea unui site interactiv interconectat cu aplicatia mobila, cu scop informal-educational, si de promovare a zonei.
– Promovarea traseelor turistice si a obiectivelor turistice existente in GAL Rasaritul Tarii Fagarasului prin intermediul materialelor de promovare editate in cadrul proiectului.
Intregul proiect de promovare se desfasoara cu indemnul „Tara Fagarasului – In inima Romaniei, in inima ta!”
Cetatea Fagarasului, recent restaurata, aflata in centrul municipiului Fagaras, a fost declarata, de catre Huffington Post, drept al doilea castel din lume care merita vizitat, dupa castelul bavarez Neuschwanstein. Alte cetati si castele din top sunt situate in tari precum Marea Britanie, Irlanda, Canada, SUA, Franta si Germania.
Alte obiective turistice importante ale Tarii Fagarasului sunt Poiana Narciselor (Vad – Sercaia), cunoscuta si sub numele de Dumbrava Vadului, Rezervatia Naturala Holbav, Lacul Balea, Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus, Herghelia de la Sambata de Jos, Biserica Evanghelica Luterana din Halmeag, Muzeul Satesc Matei Manea din Copacel, piramidele de la Sona, Templul Ursitelor – Manastirea Rupestra de la Sinca Veche sau Muzeul de Panze si Povesti din Mandra.

Source: Wall-Street