Taberele pentru tineret din Busteni, Predeal si Mures vor oferi conditii de trei si patru stele

Taberele pentru tineret din Busteni, Predeal si Mures vor fi transformate in centre de agrement cu hoteluri clasificate la trei si patru stele, pastrandu-si, totodata, destinatia. Potrivit declaratiei presedintelui Autoritatii Nationale pentru Tineret, Karoly Borbely, taberele pentru tineret vor fi denumite centre de agrement pentru copii si tineri.

In prezent, in Romania, exista aproximativ 30 de operatori de tabere private. Seful de serviciu Programe Recreative din cadrul Autoritatii Nationale pentru Tineret, Adrian Costea, a precizat ca institutia pune la dispozitie numai 35.000 de locuri, in conditiile in care exista aproximativ 4 milioane de copii care pot merge in tabara. Un loc intr-o tabara privata costa aproximativ 16 USD/zi, dublu fata de pretul pentru o zi intr-o tabara de stat.

In viitorul apropiat, tinerii vor putea opta si pentru unul din cele 15 centre internationale din Romania, care vor fi dezvoltate in cadrul parteneriatului semnat intre Autoritatea Nationala pentru Tineret si Asociatia Youth Hostel Romania. Peste cateva zile va fi inaugurat la Targu Mures primul centru international, care va dispune de patru camere duble cu baie proprie, camere cu patru paturi cu oficiu si baie comuna, bucatarie, sala de mese, preturile fiind cuprinse intre 150.000 si 250.000 ROL/persoana/noapte. Astfel de centre internationale vor mai fi infiintate la Sinaia, Busteni, Oradea, Constanta, Platinis si alte zone din tara.
Source: Cotidianul