TUI TravelCenter: crestere de 52% a vanzarilor, in S1 din 2017

In primele sase luni ale acestui an, TUI TravelCenter, reteaua de agentii de turism a Grupului Eurolines, a inregistrat o crestere de 52% a vanzarilor de produse turistice, comparativ cu perioada similara a anului trecut.
De asemenea, vanzarile totale, respectiv cele de pachete turistice, servicii de transport rutier si/sau aerian ale TUI TravelCenter si Eurolines au depasit 53 mil. EUR in S1, in crestere cu 32% fata de S1 2016. 
Conform datelor companiei, bugetul mediu de vacanta pentru destinatiile interne a crescut usor in acest an, pana la aproximativ 350 EUR/persoana/sejur, iar acest lucru se datoreaza cresterii calitatii serviciilor la nivel national. Pentru destinatiile externe, bugetul de vacanta s-a mentinut acest an la nivelul mediu de 550 EUR/persoana/sejur.
Cele maicautate destinatii interne sunt litoralul, Delta Dunarii, statiunile balneoclimaterice si cele montane, iar dintre destinatiile externe cele mai cautate sunt Grecia, Spania si Turcia.
De asemenea, destinatiile exotice si croazierele au inceput sa fie cautate de catre turistii romani, bugetul mediu alocat fiind de 900-1.000 EUR/pesoana/sejur.
O crestere de peste 15% fata de anul trecut s-a inregistrat pentru destinatii precum Republica Dominicana, Thailanda, Maldive, Mexic si Bali.

Source: Capital