TIAD cere autoritatilor romane impunerea unor reglementari mai stricte operatorilor din domeniul turismului

Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Romania, TIAD, atrage atentia autoritatilor din Romania sa impuna reglementari mai stricte operatorilor din domeniul turismului si sa ii sanctioneze mai aspru pe cei care nu-si respecta obligatiile fata de clienti.

Potrivit comunicatului asociatiei, in ultima perioada s-au primit mai multe sesizari din partea unor turisti care au fost in excursii in Turcia, in care reclamau abaterile unor agentii de turism din Romania in ceea ce priveste asigurarea serviciilor deja achitate.

Operatorii, fara sa-si asume problemele financiare cu care se confrunta, au incercat sa se disculpe, pe seama Bayram-ului si a faptului ca bancile nu au functionat pentru trei zile.

TIAD precizeaza ca astfel de comportamente ale unor operatori din turism ar trebui sanctionate dur, deoarece creeaza atat prejudicii clientilor care au platit excursiile, cat si imaginii Turciei, una dintre destinatiile turistice principale din acest an.

Turcia atrage anual aproximativ 30 de milioane de turisti din intreaga lume.

TIAD este o organizate non-profit, constituita in 1993, la initativa oamenilor de afaceri turci din Romania, avand ca principal obiectiv dezvoltarea relatiilor economice, sociale si culturale dintre Turcia si Romania.

Source: Daily Business