THR Prahova a inregistrat o crestere a cifrei de afaceri in primele noua luni ale lui 2005

Compania THR Prahova, care opereaza cel mai mare hotel din Ploiesti, hotel Central, a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o cifra de afaceri de peste 3,4 milioane RON, in crestere cu 31% in comparatie cu aceeasi perioada a anului precedent.

Din raportul trimis la RASDAQ reiese o crestere a ponderii segmentului turistilor straini atat ca numar de sosiri (de la 27,2% in 2004 la 30,7% in 2005), cat si ca numar de innoptari (de la 45,2% in 2004 la 48,3% in 2005).

Reprezentantii companiei au declarat ca aceste cresteri se datoreaza investitiilor efectuate care au dus la diversificarea ofertei si atragerea de noi clienti interesati de confort si calitate. Compania a realizat in ultimii ani investii in extinderea capacitatii de cazare si in dezvoltarea serviciilor de alimentatie publica. Au fost date in functiune 12 apartamente de lux si 12 camere single totalizand 36 de locuri de cazare, clasificate la 4 stele. Mizand pe rezultatele imediate obtinute, reprezentantii companiei au precizat ca daca vor aplica intreaga strategie de dezvoltare, indicatorii hotelului Central se vor dubla.

Cresterea traficului de turisti straini s-a datorat si investitiilor de peste 70 de milioane de euro in 2005 din Parcul Industrial din Ploiesti, majoritatea din partea unor companii straine cum ar fi Kaufland, WIM Bossman sau Johnson Controls.

Compania THR Prahova este controlata in proportie de 91,4% de catre SIF Transilvania.
Source: Ziarul Financiar