THR Marea Neagra contracteaza credite in valoare de 15 mil. RON

In luna aprilie a acestui an, actionarii companiei THR Marea Neagra, detinuta de SIF Transilvania, au aprobat atragerea finantarilor necesare de la banci, urmand astfel sa contracteze doua linii de credit in valoare de 15 mil. RON pe care intentioneaza sa le garanteze cu cinci hoteluri si terenurile aferente din statiunea Venus, respectiv hotelurile Cocorul – 1*, Pajura – 1*, Claudia – 2**, Brandusa – 2** si Lidia – 2**.
In statiunea Venus, THR Marea Neagra mai detine hotelul Raluca, clasificat la 3***.
Hotelurile Pajura si Cocorul figureaza pe o lista de active scoase la vanzare de THR Marea Neagra si publicata pe site-ul firmei.
THR Marea Neagra detine peste 30 de hoteluri pe litoral, in statiunile Eforie Nord si Sud, Neptun, Venus si Saturn.
De asemenea, actionarii au mai aprobat repatizarea profitului net din 2012, de 3,1 mil. RON si vor fi distribuite actionarilor dividende in valoare de circa 1 mil. RON, catre fondul de dezvoltare a fost distribuita suma de aproape 1,93 mil. RON, iar restul se constituie in rezerve legale. Dividendul brut a fost fixat la 0,0018 RON/actiune, urmand ca plata sa se efectueze in termen de sase luni.
In 2012, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 30,3 mil. RON, in crestere cu 15%, si un profit net de 3,15 mil. RON, fata de o pierdere de 2,77 mil. RON in anul precedent.

Source: Economica