THR Marea Neagra a scos la vanzare 35 de active turistice

Societatea Turism, Hoteluri si Restaurante, THR, Marea Neagra a scos la vanzare 35 de active turistice la pretul minim de 18,1 milioane EUR. Valoarea activelor scoase la vanzare este aproximativ egala cu capitalizarea bursiera a companiei. Valoarea contabila a THR Marea Neagra este de 59 milioane EUR.

Printre hotelurile scoase la vanzare se numara hotelurile Alfa si Beta din statiunea Saturn care impreuna cu terenul au fost evaluate la un pret minim de vanzare de 4,7 milioane EUR, hotelul Gama tot din Saturn care a fost evaluat impreuna cu terenul aferent la 2,8 milioane EUR si restauraurantul Mercur din Saturn care, impreuna cu terenul aferent, a fost evaluat la 1,388 milioane EUR. Preturile nu includ TVA.

Florin Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania, care detine peste 86% din actiunile THR Marea Neagra, a declarat ca vanzarea activelor face parte dintr-un program de restructurare initiat in urma fuziunii prin absorbtie de catre THR Marea Neagra a societatilor Carmen Silva, Miorita Estival, Venus si Saturn. Sumele obtinute din vanzarea celor 35 de unitati vor fi investiti in modernizarea activelor principale si anume hotelurile de trei stele Hora, Balada, Cerna si Sirena din Saturn, complexul Union din Eforie Nord clasificat tot la trei stele si hotelurile de doua stele Miorita din Neptun si Raluca si Brandusa din Venus.
Source: Ziarul Financiar