TAROM are un nou director general si urmeaza sa anuleze toate cursele neperformante

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat in cadrul unei conferinte de presa ca noua conducere a operatorului aerian national TAROM va anula mai multe curse neperformante, unde gradul de incarcare era de 25%, iar avioanele zburau cu doar 10 pasageri la bord.
 
Este vorba despre curse care au fost introduse fara niciun studiu de rentabilitate, precum Sibiu-Stuttgart, Sibiu-Munchen, Timisoara-Chisinau, Timisoara-Stuttgart, Paris-Cluj sau Paris-Timisoara, a precizat ministrul.
Potrivit acestuia, noua conducere a TAROM va trebui sa faca de urgenta un audit si sa anuleze aceste curse.
Ministrul a precizat ca, la nivelul intregii companii TAROM, gradul de incarcare in 2017 era 72%, iar acum este 64%.
Cuc a precizat faptul ca managementul defectuos a fost motivul schimbarii conducerii TAROM, aratand ca, la nivelul anului 2017, compania a avut pierderi de 172 mil. RON, din care 40% doar in perioada octombrie-decembrie.
In 2018, compania a inregistrat pierderi de 133 mil. RON, iar anul acesta, in primele doua luni, s-au acumulat pierderi de 47 mil. RON.
Werner Wolf a anuntat, joi, ca si-a incheiat mandatul de director general al companiei TAROM dupa un an si patru luni, perioada in care a reusit sa inverseze trendul descendent pe care se afla operatorul aerian in 2017.
Florin Susanu a fost numit anterior in functia de director general provizoriu si accountable manager al Tarom, inlocuindu-l pe Werner Wolf. Susanu a mai ocupat functia de director general provizoriu al companiei Tarom, cu un mandat initial de o luna, el fiind numit in aceasta pozitie pe data de 21 august 2017, dupa demisia lui Eugen Davidoiu.

Source: Profit