Sub 15% din agentiile de turism au vandut pachete pentru sarbatorile de iarna

Pana in prezent, doar 5 pana la 15% din agentiile de turism au vandut deja pachete de sarbatori, in conditiile in care, anul trecut, agentiile de turism se laudau inca de la inceputul toamnei cu rezervari record pentru pachetele de Craciun si Revelion.

Ciprian Enea, consultant Besttourism.ro a declarat ca tarifele nu vor fi scazute la fel de mult ca in perioada de vara, insa numarul de chartere va fi redus, iar raportul cerere-oferta luat in calcul de agentii va fi unul foarte realist.

Marius Usturoiu, director general al Mareea, estimeaza ca, fata de 2008, numarul turistilor va inregistra scaderi de 10-15%. In ceea ce priveste tarifele, Usturoiu a precizat ca acestea vor scadea cu 10-20%, in functie de destinatii.

Turoperatorii apreciaza ca multi turisti se vor reorienta catre destinatiile interne, care reprezinta o alternativa viabila atata timp cat tarifele sunt rezonabile si in concordanta cu serviciile oferite a declarat Sorin Vaduvoiu, directorul executiv al Perfect Tour, adaugand ca, pe segmentul de lux, reducerile sunt cuprinse intre 20 si 40% fata de anul trecut.

Traian Badulescu, purtatorul de cuvant al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, a declarat ca in acest an numarul de turisti va scadea cu aproximativ 10% comparativ cu anul trecut.

Badulescu a precizat ca turistii romanii care vor pleca in strainatate se vor indrepta catre destinatii apropiate, cum ar fi Austria si Bulgaria, precum si catre capitalele europene Viena, Budapesta, Praga Roma, Paris, Barcelona.

Source: Gardianul